Telefoane Mobile

Motorola Moto X a fost anunțat pe 1 august. Vă puteți forma o impresie pe baza hands-on-urilor ajunse pe YouTube de la site-urile și blogurile tech din dot com. Sunt elemente PRO și CONTRA care se individualizează de când citești despre smartphone-ul companiei americane.

PRO

1. Carcase interschimbabile în o multitudine de variante. Am mai văzut carcase interschimbabile, doar că Motorola promite o suită întreagă de culori pe toate gusturile.

2. Android 4.2.2 Jelly Bean fără interfața MOTOBLUR sau alte nebunii de interfețe grafice. Au păstrat Android-ul cât mai aproape de varianta stock. Asta-i un lucru bun. Nu mai trebuie să instalez vreun launcher dedicat ca să scap de interfețe grafic ce rup telefonul, în sens figurat, în ce privește resursele utilizate și uneori mai aduc și lag la utilizarea intensivă.

3. 10 Megapixeli și un senzor foto care promite calitate. Am citit opinii pozitive, a fost criticată doar interfața minimalistă.

4. CPU dual-core + 2 GB memorie RAM + Adreno 320 + baterie de 2200 mAh și s-ar putea să fie printre primele telefoane Android care nu stă prost în ce privește autonomia.

CONTRA

1. Nu va fi importat oficial în Europa, vă dați seama că România sare din schemă. Am înțeles că va fi disponibil și prin Play Store. Din câte știu se livrează prin Play Store și în Marea Britanie, Spania, Franța, Germania, Italia.

2. Preț mare fără semnarea unui contract, preț mare pentru un smartphone mid-range care la peste 550 de dolari pentru varianta de 16 GB intră în luptă directă cu HTC One sau GALAXY S4 care-i sunt superioare.

3. Telefon din segmentul mid-range cu preț pentru smartphone high-end. În afară de senzorul foto de 10 Megapixeli nu iese în evidență din niciun punct de vedere și aici mă refer la specificațiile hardware, modest pentru ceea ce ne așteptam de la Google, pentru ce planuri credeam că au ei spre a resuscita Motorola. Dacă prețul de comercializare pentru Moto X era de sub 350 dolari pot spune că altele erau concluziile, ar fi fost un hit.

4. Update software la fel ca și la alte companii ce produc hardware Android. Nici măcar aici nu s-a lucrat pentru ceva nou. Google deține Motorola. Cât de greu să fie să-l aduci cu Android nativ și să-i oferi update precum telefoanele din linia Nexus?

Moto X nu este ceea ce mă așteptam. Aș fi preferat un telefon mid-range cu display de 4.3 inch, hardware-ul de pe Moto X și preț situat sub 350 de dolari cu disponibilitate oficială în Europa. Moto X este prea scump pentru ceea ce oferă.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.