Software

Există o mică bătălie a versiunilor Android. Și mereu va exista un cârcotaș care va puncta fragmentarea Android în comparație cu iOS. Totuși, Android 4.1 Jelly Bean crește frumos și a depășit 2.3 Gingerbread ce devenise un fel de Windows XP pe Android.

Statistica versiunilor Android:

1. Android 4.1 Jelly Bean – 34%;

2. Android 2.3 Gingerbread – 33.1%;

3. Android 4.0 Ice Cream Sandwich – 22.5%

4. Android 4.2 Jelly Bean – 6.5%;

5. Android 2.2 Froyo – 2.5%.

A fost lansat și 4.3 Jelly Bean, dar nu a fost prins în datele furnizate de către Google. Nu avem niciun smartphone de volum cu 4.3 Jelly Bean. Majoritatea sunt cu 4.2 sau 4.1 Jelly Bean (HTC One, Samsung GALAXY S4, Sony Xperia Z). Până și linia DROID a Motorola + Moto X rulează 4.2 Jelly Bean.

statistica-Android-august-2013

Android Jelly Bean 4.1 + 4.2 se apropie de pragul a 40%. Android 2.3 Gingerbread pierde tracțiune și asta pentru că 90% din telefoanele cu Android comercializate la mijlocul lui 2013 au făcut pasul spre 4.0 ICS sau 4.1 Jelly Bean. Își păstrează procentele prin ce s-a vândut în perioada anterioare.

Și acum vine întrebarea de final de articol. Ce versiune Android aveți pe telefon și tabletă?

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.