Hardware

Qualcomm domină piața procesoarelor pe ARM. O dovadă ar fi că majoritatea telefoanelor de top cu Android lansate în ultimele săptămâni cât și cele din viitorul apropiat mizează sau vor miza pe Qualcomm Snapdragon 800 pe ARM Cortex-A15, Adreno 330 GPU.

Nu știu dacă mai aveau nevoie să explice asta, dar în ultimul lor clip promoțional încearcă să explice avantajul produselor lor în raport cu procesoarele octo-core de la concurență. Până acum doar MediaTek s-a hazardat să anunțe un astfel de CPU și ar mai fi Samsung cu un octo-core mai special (2 x quad-core cu tehnologii diferite).

Ideea ar fi că la Qualcomm s-a preferat să fie regândit nucleul de procesare și să meargă pe tehnologii mai noi, iar MediaTek a preferat să adauge 8 nuclee pe ARM Corte-A7. Pe de altă parte este bine cunoscut că majoritatea aplicațiilor din Play Store nu au nevoie decât de maxim un CPU dual-core.

Sursa: Engadget.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.