Tablete

Samsung s-a gândit să lanseze o tabletă pentru cei mici. Se numește Samsung GALAXY Tab 3 Kids și integrează specificațiile hardware de la tableta GALAXY Tab 3 și adaugă o carcasă specială, software educațional.

Specificații Samsung GALAXY Tab 3 Kids:

– display de 7 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli;

– procesor dual-core la 1.2 GHz, 1 GB memorie RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB;

– Android 4.1 Jelly Bean;

– Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi direct, bluetooth 3.0, microUSB, jack de 3.5 mm;

– 3 Megapixeli și cameră frontală de 1.3 Megapixeli;

– baterie de 4000 mAh, 302 gr. și 9.9 mm grosime.

Care sunt diferențele față de Samsung GALAXY Tab 3?

Remarcați din imaginile de presă că se evidențiază printr-o carcasă colorată din plastic. Integrează și un C Pen, util pentru cei pasionați de desen. Kid’s Store este hubul în care au fost reunite aplicațiile destinate copiilor, de la aplicații de tip e-book până la jocuri educaționale. Application Manager permite părintelui să seteze aplicațiile la care juniorul poate avea acces.

Time Management permite setarea orelor între care tableta să funcționeze, iar deblocarea device-ului se face prin introducerea unei parole.

Declarație oficială:

Copiii utilizează tehnologia mai mult decât oricând, iar acest lucru nu reprezintă un secret,” a afirmat JK Shin, CEO și Șef al diviziei IT & Mobile Communication în cadrul Samsung Electronics. “Am descoperit o oportunitate în a dezvolta un device pentru copii, care să poată fi utilizat într-un mod intuitiv și distractiv. Astfel, le putem oferi acestora un conținut bogat, interactiv și educațional care, cu siguranță, va fi pe placul părinților.”

Samsung vine pe o nișă în care sunt puține tablete. Îmi amintesc de Evolio Tabby, dar specificațiile lui GALAXY Tab 3 Kids îi sunt clar superioare. Tableta este capabilă să ruleze majoritatea aplicațiilor din Google Play, iar compania sud-coreeană mizează pe mult conținut educațional. Vă dați seama că mare parte va fi în limba engleză, dar cu atât mai bine.

Categorii: tablete

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.