Hardware

În urmă cu câteva zile a apărut un zvon care spunea că producătorul de procesoare Qualcomm a primit licenţă de colaborare cu Huawei din partea autorităţilor americane.

Pentru că de obicei zvonurile au la bază un sâmbure de adevăr, în urmă cu doar câteva ore Qualcomm a confirmat acest lucru. Producătorul american poate livra procesoare mobile către Huawei, însă acestea pot fi compatibile doar cu tehnologia 4G. Qualcomm nu poate comercializa către Huawei nimic ce implică tehnologia 5G.

Declaraţiile Qualcomm sunt destul de vagi, astfel că nu ştim încă ce tipuri de procesoare vor putea vinde. S-ar putea să poată livra şi cele mai noi procesoare Qualcomm, fără modemul 5G încorporat. Rămâne de văzut.

Cert este că Statele Unite ale Americii relaxează puţin situaţia şi aşa tensionată, însă aş fi curios să aflu dacă aceste decizii blânde au legătură cu alegerile prezidenţiale. Nu m-ar mira.

Sursa: gsmarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.