Hardware

Qualcomm Quick Charge 5 este cea mai nouă tehnologie de încărcare rapidă Qualcomm, una ce promite rezultate demne de un flagship. Compania americană a anunţat că vorbim de o alimentare rapidă la 100W+, adică în viitorul foarte apropiat vom putea încărca o baterie de 4500 mAh formată din două celule a câte 2250 mAh fiecare de la 0 la 50% în 5 minute şi de la 0 la 100% în doar 15 minute.

Qualcomm Quick Charge 5 este o tehnologie cu 70% mai eficientă decât versiunea anterioară și de până la 4 ori mai rapidă la încărcare. Aceasta va fi și mai rece cu 10 grade, ceea ce aduce un plus de siguranţă în timpul alimentării. Qualcomm a luat şi alte măsuri de protecţie, iar aici avem măsuri contra suprasarcinii, de protecţie termică şi de protecţie la supravoltaj.

Tehnologia este realizată pe baza standardului USB Power Delivery PPS, adică va fi compatibilă şi cu smartphone-uri mai vechi (rezultatele vor fi mai modeste în acest caz deoarece modelele mai vechi integrează tehnologii inferioare).

Încărcătoarele dedicate Qualcomm Quick Charge 5 vor suporta un voltaj de output între 3.3 şi 20 de Volţi, cu 3.3, 5 sau chiar peste 5A. Primele smartphone-uri cu Qualcomm Quick Charge 5 vor fi lansate în toamna acestui an, procesoarele Qualcomm Snapdragon 865 şi 865 Plus fiind compatibile cu noua tehnologie.

Sursa: gsmarena.com