Hardware

4G-ul se extinde timid și în România. Orange are o acoperire mai solidă, Telekom și Vodafone sunt sigur că lucrează la foc automat să crească aria de acoperire. Am scris în urmă cu câteva săptămâni de cele mai ieftine telefoane cu 4G.

Snapdragon 210 este cea mai nouă adiție a Qualcomm. Este un procesor quad-core pe ARM Cortex-A7 ce urcă la frecvența de 1.1 GHz, Adreno 304 pe post de accelerator grafic, compatibil cu display-urile ce oferă rezoluție la 720p, cameră principală de până la 8 Megapixeli, înregistrează clipuri la 1080p, dual-sim și 4G.

O altă tehnologie implementată se numește QuickCharge 2.0 ce ar oferi reîncărcarea acumulatorului cu până la 75% mai rapid. Qualcomm a declarat că Snapdragon 210 ar permite livrarea unor telefoane 4G cu preț situat în jurul a 100 dolari. Am extrapolat puțin pentru Europa și am trecut 100 euro. De notat că vorbim de 4G, dar și de conectivitate dual-sim. Nu știu niciun smartphone dual-sim cu 4G lansat oficial la nivelul lui septembrie 2014.

Din păcate, telefoanele cu Snapdragon 210 se vor lăsa așteptate. Urmează a intra în stocurile magazinelor din prima parte a lui 2015.

Sursa: Qualcomm.com

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.