Hardware

HTC One și Samsung Galaxy S4 în varianta europeană mizează pe Qualcomm Snapdragon 600 la 1.7 GHz / 1.9 GHz, 2 GB memorie RAM, Adreno 320. Qualcomm pregătește intrarea pe piață a unui CPU mai puternic denumit Qualcomm Snapdragon 800 și anunțat pe la începutul lui 2013.

Ultimele informații indică începerea producției pentru acest procesor din mai și presupun că prin TIII vom vedea și primele telefoane ce-l integrează.

Qualcomm Snapdragon 800 vine pe arhitectura Krait 400 ce-i permite obținerea de performanțe superioare față de Snapdragon 600. Procesorul poate fi tactat până la 2.3 GHz, Adreno 330 GPU ce-i capabil să decodeze conținut 4K la 30 fps, proces de fabricație pe 28nm.

Mă gândesc cum ar fi să investești peste 2500 de lei în HTC One sau Galaxy S4 și la doar câteva luni distanță să vezi că apare un alt smartphone și mai puternic la nivel hardware.

Sursa: Engadget.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.