Hardware

Qualcomm a început să-și promoveze viitorul procesor de top și a început a oferi detalii legate de arhitectura sa. La Qualcomm Snapdragon 820 nu s-au sfiit să afirme că ar fi de 2 ori mai performant față de Snapdragon 810, dar și autonomia ar fi de 2 ori mai bună. 

Se promite asta în fiecare an din partea producătorilor hardware și uite că am ajuns în 2015 să ne dorim cel puțin 1 zi de autonomie în condiții de utilizare intensive. Să te aștepți la 2 – 3 zile, deja sună a blasfemie.

Qualcomm Snapdragon 820 = procesor quad-core pe 64-bit și nuclee Kryo dezvoltate intern, urcă până la 2.2 GHz, Adreno 530 GPU și Hexagon 680 DSP, totul pe un procesor FinFET pe 14nm. 

Diversele sarcini pe care Snapdragon 820 trebuie să le îndeplinească combină valențele date de CPU, GPU și DSP. Ultimul acronim provine de la Digital Sign Processor și sarcina sa este să ruleze aplicațiile ce nu au nevoie de multă putere de procesare (o astfel de tehnologie este regăsită în LG Nexus 5 și în playback-ul de melodii în format mp3 a adus o dublare a autonomiei).

Snapdragon-820-vs-Snapdragon-810

Adreno 530 este un accelerator grafic dezvoltat să ofere performanțe cu până la 40% mai mari decât cele date de Adreno 430, iar consumul de energie ar fi cu 40% mai mic. Interesant este că noul GPU dispune de Qualcomm Spectra, fotografii de mai bună calitate ce se bazează pe un autofocus hibrid, combinații de algoritmi etc.

Este așteptat să debuteze pe telefoanele ce au lansare în prima parte a lui 2016. Se pare că Qualcomm s-a lovit cu capul de prag și a tras concluziile bune. Pe de altă parte, este ușor să promiți. Mai greu să livrezi. Piața nu stă pe loc.

Sursa: Qualcomm.com

Categorii: hardware
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.