Hardware

În perioada 3 – 5 decembrie Qualcomm organizează evenimentul anual Snapdragon Tech Summit. În cadrul acestuia ne aşteptăm ca producătorul american să anunţe câteva noutăţi din lumea procesoarelor, inclusiv procesorul flagship al anului 2020 – Qualcomm Snapdragon 865. Se pare că acesta va fi vedeta Snapdragon Tech Summit, Qualcomm urmând a organiza un eveniment de prezentare în data de 3 decembrie.

La bursa zvonurilor se spune că Snapdragon 865 este fabricat pe un proces de manufacturare Samsung EUV (extreme ultra-violet). Ar aduce un plus de 30% în performanță și 50% în ce privește consumul de energie. Folosește nucleele ARM Cortex-A77 – 20% peste A76. S-ar putea să păstreze configurația de la Snapdragon 855 – 1 nucleu la frecvență ridicată, 3 alte nuclee la frecvență ceva mai joasă + 4 nuclee gândite pentru sarcinile de rutină dezvoltate pe ARM Cortex-A55. Are suport și pentru memoria LPDDR5 – 6400 Mbps față de 4266 Mbps cât aduce LPDDR4X.

Qualcomm Snapdragon 865 este procesorul ce îl vom vedea pe mai toate flagship-urile anului viitor. Primele device-uri cu acest procesor vor fi anunţate cel mai probabil în cadrul MWC Barcelona 2020.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.