Hardware

În ultimele luni au început să apară smartphone-uri cu camere foto de 40 sau 48 Megapixeli, iar aceşti senzori au fost integraţi inclusiv pe device-uri mid-range (în curând vor apărea şi pe cele de buget), Xiaomi Redmi Note 7 fiind exemplul cel mai concret.

Se pare că lucrurile nu se opresc aici, Judd Heape (Senior Director Product Management Qualcomm) a declarat că anul acesta sunt şanse foarte mari să vedem telefoane cu camere foto de 64 sau 100 Megapixeli. Procesoarele Qualcomm actuale (Snapdragon 660, 670, 675, 845 sau 855) suportă rezoluţii de până la 192 Megapixeli, deci posibilităţi hardware există deja.

Totuşi, logica din spatele acestor mulţi megapixeli este aceea de a combina 4 pixeli într-unul singur. Practic camerele foto de 48 Megapixeli pot crea o fotografie detaliată de 12 Megapixeli. Această tehnologie se numeşte Pixel Binning şi permite acumularea de mai multe informaţii pentru o fotografie mai detaliată (vorbim inclusiv de mai multe informaţii în lumină slabă pentru un zgomot de imagine redus).

Acelaşi oficial Qualcomm a mai subliniat că următorul procesor tip flagship (probabil Snapdragon 865) va oferi suport pentru înregistrare video în format HDR10.

Sursa: gmarena.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.