Retelistica

Chiar dacă în urmă cu câteva luni Germania anunţa că în urma propriei investigaţii nu a găsit nimic care să pună la îndoială securitatea informaţiilor transmise prin intermediul echipamentelor Huawei, situaţia actuală s-a schimbat la 180 de grade.

Agenţia germană de informaţii (BND) a anunţat că Huawei nu este un partener de încredere şi că nu ar trebui implicat în dezvoltarea infrastructurii 5G a Germaniei. Agenţia susţine că această concluzie vine pe fondul descoperirii unor incidente de securitate din trecut (această afirmaţie este puternic contrastantă cu ce a declarat Germania în urmă cu câteva luni).

Oricât aş vrea să cred în obiectivitatea acestei ţări, este clar că această decizie vine pe fondul presiunilor puse de Statele Unite ale Americii. La începutul acestei săptămâni aflam că Statele Unite ale Americii, prin vocea ambasadorului său din Germania, a trimis o scrisoare către ministrul german al economiei prin care îl avertizează că dacă ţara sa va continua să utilizeze tehnologii 5G Huawei în viitor, Statele Unite ale Americii va reduce cantitatea de informaţii secrete furnizate Germaniei.

Partea şi mai interesantă este că licitaţia pentru licenţele 5G din Germania va avea loc peste câteva zile, însă demararea dezvoltării infrastructurii va fi amânată deoarece încă nu se ştie cine va furniza tehnologia necesară (bănuiesc că Germania se baza pe Huawei, însă presiunile uriaşe puse de Statele Unite ale Americii a obligat-o să îşi schimbe radical strategia).

Sursa: gsmarena.com

Categorii: huawei
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.