Accesorii inteligente

Nu știu ce să zic despre Metavers, de tot ce înseamnă lumea virtuală ce ne aștepată să o descoperim, însă viitorul se pare că spre așa ceva ne îndreaptă. Meta are în plan lansarea unei noi căști de realitate virtuală și augmentată, una care va fi cea mai perfornată din tot ce a lansat comapnia până acum.

Azi aflăm că denumirea acesteia va fi Quest Pro. Este oarecum ceva la care ne așteptam, întrucât avem deja pe piață modelul Quest, iar noua cască adaugă în nume o particulă cu care toată lumea este deja obișnuită, una ce sugerează evident caracteristici și performanțe superioare.

Denumirea a fost descoperită în liniile de cod ale aplicației corespunzătoare de iPhone, unde apare la momentul în care se dorește conectarea unui controller – „Pair Meta Quest Pro right controller”.

Alte informații proaspete despre ceea ce știm de acum că se va numi Meta Quest Pro indică integrarea unui procesor extrem de puternic, mai mult spațiu de stocare, senzori pentru urmărirea ochilor și noi controllere. Totodată, capabilitățile pentru realitate mixtă virtuală și augmentată vor aduce nu doar ecrane de mare definiție, dar și camere care să preia color realitatea din jurul utilizatorului, ce va fi apoi simulată sub formă AR.

Practic, Meta Quest Pro se dorește un competitor pentru casca similară pe care Apple o are în pregătire deja de ceva vreme și despre care apar din ce în ce mai multe zvonuri, semn că și aceea este aproape gata.

Se pare că prețul pentru Meta Quest Pro va fi de peste 1.000 de dolari, însă toate detaliile le vom afla cel mai probabil în octombrie, lună în care Meta obișnuiește să prezinte an de an noutățile.

Disclaimer: Poza reprezentativă a articolului este a ochelarilor Allview Visual VR 2, fără nici cea mai mică legătură cu ceea ce va fi Meta Quest Pro.

Sursa: Bloomberg.com

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.