Smartphone

A trecut ceva timp de la un articol legat de QuickMobile. Sincer, la ei mă gândeam în ce privește importul neoficial de Huawei Mate 30 Pro.

Huawei Mate 30 PRO cu 8 GB RAM și 128 GB stocare – 4999 lei;

Huawei Mate 30 PRO cu 8 GB RAM și 256 GB stocare – 5499 lei. 

Vă dați seama că avem parte de un import neoficial ce nu are treabă cu filiala locală a Huawei. Aveți un smartphone ce nu-l puteți repara prin service-urile autorizate și trebuie să mergeți pe mâna vânzătorului în caz de vreo problemă.

Pe de altă parte, Huawei Mate 30 PRO nu are serviciile Google, iar modalitatea neoficială de instalare a lor a fost scoasă din online.

Mai multe detalii într-un hands-on:

Înțeleg pe de altă parte strategia QuickMobile, ei trebuie să listeze orice nu este adus pe canal oficial în România, iar în cazul seriei Mate 30 se gândesc că s-ar putea să găsească câteva persoane interesate. Sper doar să fie dintre cei ce știu ce achiziționează. Nu spun că telefonul este rău, doar că fără serviciile Google nu oferă o experiență de utilizare la nivelul unui smartphone Android din nișa premium.

Un alt semn de întrebare trebuie să fie dat de modalitatea în care se face garanția. Fără piese furnizate de către producător, nu cred că este așa facil să o scoți la capăt.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.