Accesorii inteligente

În zilele noastre dronele sunt nişte gadget-uri apreciate de foarte mulţi oameni, iar viitorul pentru această gamă de produse pare a fi sclipitor. Spun acest lucru pentru că dronele se folosesc deja în multiple evenimente (nunţi, concerte, spectacole artistice, evenimente sportive etc.), iar anumite companii au deja planuri măreţe pentru aceste device-uri (de exemplu Amazon vrea ca în viitor să facă livrări constante prin intermediul dronelor).

Există foarte multe categorii de drone, de la cele mini de câteva grame, până la cele uriaşe care pot fi capabile să transporte oameni. Există chiar şi competiţii între drone, iar una dintre echipele participante la acestea, Drone Racing League (DRL), a reuşit să construiască cea mai rapidă dronă din lume denumită RacerX. Aceasta a zburat pe data de 13 iulie cu o viteză de 288.5 km / h, însă în Cartea Recordurilor a fost omologat rezultatul de 263.12 km / h deoarece s-a luat în calcul viteza medie realizată de RacerX pe distanţa de 100 de metri.

Pentru a înţelege cât de mult înseamnă această viteză, trebuie să ştiţi că o dronă comercială obişnuită poate zbura cu o viteză maximă de 70 – 80 km / h.

Sursa: cnet.com