13 aplicatii infectate sterse din Google Play Store Software

Android și Windows sunt cele mai folosite sisteme de operare și în același timp cele mai expuse pentru tot felul de malware. Hackeri sunt mult mai orientați spre profit și soluțiile ransomware au făcut ravagii pe Windows. 

McAfee a descoperit o aplicație de tip ransowmare din Google Play – LeakerLocker. Nu criptează fișierele din smartphone, dar face un backup al datelor stocate în dispozitiv și amenință că va expune respectivele informații către lista de contacte din agendă și mail.

Sunt ceruți 50 de dolari spre a nu trimite informațiile mai departe (fotografii, istoric din browser etc). Cele două aplicații descoperite cu acest malware – Wallpapers Blur HD și Booster & Cleaner Pro. Nu au foarte multe descărcări – 15.000 downloads pentru ambele aplicații. Sunt disponibile în Google Play din aprilie.

Google trebuie să ia măsuri și să verifice magazinul său de aplicații. În timp aș spune că vom vedea soluții din ce în ce mai complexe de ransomware. Motivația financiară este foarte mare.

Sursa: Zdnet.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.