Diverse

Prosus, grupul care deţine 80% din eMAG, a ajuns la un acord de vânzare a operaţiunilor PayU GPO din peste 30 de ţări, cumpărătorul fiind Rapyd, un start-up fintech fondat în Israel.

Tranzacţia se ridică la aproximativ 610 milioane de dolari şi include operaţiunile globale de plăţi PayU din America Latină, Europa Centrală şi de Est şi Africa. În această tranzacţie sunt incluse şi operaţiunile PayU România.

„Această achiziţie reprezintă o mişcare strategică ce continuă extinderea globală a Rapyd în pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est, precum şi din America Latină. Împreună cu PayU GPO, Rapyd are: este 100 de ţări în care se efectuează tranzacţii, peste 250.000 de clienţi comercianţi la nivel global; un portofoliu de clienţi de top, incluzând companii precum Adidas, Google, Ikea, Meta, Netflix, Rappi şi Uber; O forţă de muncă globală combinată de 1.700 de angajaţi, care lucrează în 22 de birouri din întreaga lume şi reprezintă peste 50 de naţionalităţi”, conform unui anunţ al Rapyd.

Prosus rămâne cu operaţiunile PayU din India, Turcia şi Asia de Sud-Est, compania anunţând deja că banii obţinuţi din această tranzacţie vor fi investiţi pentru expansiunea pe piaţa indiană, acolo unde este principalul furnizor de plăţi cu peste 450.000 de comercianţi parteneri.

Sursa: zf.ro