Razer Blade 15 sau cum arată unul dintre cele mai performante notebook-uri de gaming din 2020

06/04/2020

Razer și-a îmbunătățit gama de laptopuri de gaming și au pretenția de a lupta la egal la egal cu seriile dedicate de la ASUS, Acer, Dell, Lenovo, HP etc.

Razer Blade 15 este cea mai nouă adiție în materie de notebook-uri concepute pentru cei pasionați de jocuri în condiții cât mai bune, dar interesați și de partea de mobilitate.

Sunt două configurații: Advanced Model și Base Model. Ambele notebook-uri dispun de o carcasă compactă fabricată din aluminiu, conectivitate de tip Wi-Fi 6 / ax și viteze teoretice de până la 2.4 Gbps, module DDR4 tactate la 2933 MHz.

Modelul avansat poate fi configurat cu Intel Core i7 cu 8 nuclee din generația a 10-a, plăci grafice de ultimă generație de la NVIDIA (este promis un spor de performanță de 25% pentru gama SUPER), dispune de o baterie mai mare și opțiunea de display mat FHD are rată de refresh la 300Hz față de 144Hz la modelul de bază. Am uitat să punctez diagonala ecranului în tabel – clasicul 15.6 inch cu aspect 16:9.

Aș spune că avem o configurație destul de puternică și pe modelul așa-numit de bază, Intel Core i7 hexa-core, plăci grafice NVIDIA deja cunoscute, mai multe opțiuni pe partea de stocare. Ecranul OLED 4K poate fi ales cu sau fără suport tactil (pe fiecare dintre cele 2 configurații în care sosește Razer Blade 15).

Specificații Razer Blade 15;

Declarație oficială:

Noul Razer Blade 15 este pur și simplu cel mai bun laptop creat de noi vreodată,” a declarat Brad Wildes, Senior Vice President al diviziei de sisteme din cadrul Razer. “Am adăugat numeroase caracteristici revoluționare și îmbunătățiri care au fost cerute de comunitate astfel încât Blade 15 să nu fie cea mai bună alegere doar pentru gameri, ci pentru toate categoriile de utilizatori.”

Prețurile pornesc de la…, 1799 euro și vor fi disponibile din luna mai pe anumite piețe (țările din Europa sunt listate cu mențiunea În curând).

Mi-a atras atenția ecranul OLED 4K ce l-aș vedea recomandat pentru cei ce vor să folosească puterea de procesare din cele două notebook-uri pentru editare de fotografii și materiale video sau cum se spune acum, creare de conținut. Cred că-l vom vedea integrat pe tot mai multe laptopuri cu specificații de gaming și nu numai, pe anul în curs.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.