Retelistica

RCS & RDS continuă să surprindă, cel puţin în declaraţii, iar prin vocea vicepreşedintelui său, Valentin Popoviciu, compania afirmă încă de pe acum că într-un viitor nu foarte îndepărtat va oferi tehnologie 5G accesibilă ca preţ tuturor românilor.

“5G-ul este o îmbinare între reţeaua mobilă şi cea fixă. Internetul fix de acasă este consumat tot pe dispozitive mobile, chiar dacă utilizatorii sunt conectaţi prin Wi-Fi. 5G fără fibră optică nu funcţionează, de aceea este foarte important demersul ANCOM pentru stabilirea tarifelor de utilizare pentru domeniul public. Acestea îţi permit să dezvolţi într-un mediu predictibil mai departe reţelele de fibră optică. Astfel putem ajunge la toţi utilizatorii şi le vom oferi viteze 5G peste câţiva ani. Dacă nu se înţelege acest aspect vom rămâne în urma altor ţări, iar avansul pe care îl avem va dispărea” a declarat Valentin Popoviciu.

RCS & RDS investeşte anual peste 240 milioane de euro în extinderea reţelei de fibră optică, ajungând la sfârşitul lui 2017 la o rată de acoperire de 68% a gospodăriilor din România (aproximativ 5 milioane de gospodării).

Această declaraţie ambiţioasă vine într-o perioadă complicată pentru companie, mai ales că în segmentul telefonie mobilă începe să piardă teren. RCS & RDS anunţa încă de anul trecut că îşi va dezvolta reţeaua 5G împreună cu Ericsson, însă vor mai trece câţiva ani până când vom beneficia de facilităţile oferite de această tehnologie în adevăratul sens al cuvântului.

Sursa: capital.ro

Categorii: retelistica

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.