Renault Arkana gAuto

Cu doar o săptămână în urmă primeam primele informații referitoare la Renault Arkana, mai degrabă un teaser ce nu dezvăluia multe. Acum, cu ocazia Salonului Auto Internațional de la Moscova, avem parte de mai multe imagini prin intermediul cărora descoperim un crossover-coupe de segment C.

Inițial, acest model va fi produs și vândut în Rusia, de la începutul anului viitor, urmând ca pe viitor să fie fabricat și în alte locații și distribuit pe tot mai multe piețe internaționale, în funcție de cum va fi primit.

Personal, analizând primele imagini cu Renault Arkana, pot spune că succesul este garantat, designul acestui crossover-coupe fiind deopotrivă echilibrat și impunător. Se încadrează în linia actuală Renault, având în același timp o personalitate distinctă în gama producătorului francez.

Fără a fi specificate motorizările ce vor fi disponibile pe Renault Arkana sau alte detalii legate de echipări, oficialii constructorului din Hexagon au ținut să aducă precizări doar legate de design. Deși deocamdată este vorba despre un showcar, nimic nu mă face să cred că aspectul mașinii de serie va suferi modificări majore. În fapt, nu avem în față un prototip extravagant cu elemente greu de introdus pe un model de stradă, ci un automobil bine proporționat, cu un design echilibrat.

Laurens Van den Acker, șeful de design al grupului Renault, spune despre Arkana că este un crossover-coupe distinct, ce propune un echilibru între eleganța unui sedan și impozanța unui SUV. Tot el adaugă că s-a păstrat identitatea Renault, cu un design intens, un mix între forță și senzualitate.

Cel mai probabil Renault Arkana va ajunge și în țara noastră, deși deocamdată nu au fost făcute declarații în acest sens. Dacă ar fi să presupunem, cred că-l vom vedea în România cel mai devreme după jumătatea lui 2019.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.