Retelistica

Digi Communications N.V este compania-mamă a operațiunilor RCS-RDS, Digi Mobil etc. În prag de seară am primit un comunicat în care se specifică că au ajuns la un acord în ce privește achiziția Invitel din Ungaria. 

Invitel este un jucător de pe piața de telecomunicații din Ungaria, cu cifră de afaceri de 85 milioane euro în 2016. Ei livrează servicii de televiziune prin cablu, internet fix și telefonie fixă. La sfârșitul lui mai 2017 aveau este 690.000 de unități generatoare de venit (contracte pe serviciile amintite).

Costul achiziției – 140 milioane euro.

Declarație oficială:

Suntem entuziasmați de oportunitatea de a dezvolta activitatea noastră din Ungaria prin achiziția diviziei de servicii de telecomunicații destinate clienților rezidențiali a grupului Invitel, această tranzacție strategică permițându-ne să ne creștem semnificativ acoperirea. Deciziile recente de dezvoltare ale Invitel sunt în concordanță cu strategia de bază a Digi de a construi rețele de fibră optică de ultima generație. După realizarea tranzacției intenționăm să ducem mai departe planurile Invitel de dezvoltare a rețelelor de fibra optică, astfel încât să continuăm să furnizăm servicii de comunicații electronice performante clienților noștri din Ungaria. În acelasi timp, ne exprimăm față de echipa Invitel și China-CEE Equity atât recunostința pentru sprijinul acordat în vederea încheierii cu succes a acestei tranzacții, cât și entuziasmul cu privire la colaborarile viitoare pe care le vom avea”  a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V.

Observați că RCS-RDS are puterea să-și extindă operațiunile, iar cei 140 milioane euro îi consider a fi o sumă considerabilă.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.