Retelistica

În urmă cu ceva timp numele de RCS & RDS îl puteam vedea pe toate materialele promoţionale ale companiei, însă de ceva timp acesta a fost înlocuit cu Digi şi variantele sale secundare (Digi Mobil, Digi Net etc.).

Este clar că aceasta a fost încă de la început o strategie de marketing, simplificarea numele fiind o unealtă excelentă de promovare a companiei sub o formă unitară în toate ţările în care aceasta este prezentă.

Pentru că în prezent RCS & RDS reprezintă doar un nume uitat, s-ar părea că reprezentanţii companiei doresc schimbarea acestuia. Primele discuţii oficiale pe acest subiect ar putea avea loc în luna mai, propunerea noului nume fiind de Digi România.

Dacă v-aţi întrebat vreodată de la cine vine denumirea de RCS & RDS, răspunsul este unul simplu: de la fuziunea din 2005 dintre companiile Romanian Cable Systems (RCS) şi Romania Data Systems (RDS).

Conform listafirme.ro, RCS & RDS SA a obţinut în 2022 o cifră de afaceri de 4.8 miliarde de lei şi un profit net de 1.3 miliarde de lei. La acelaşi bilanţ, compania avea 10.468 angajaţi şi datorii de 8.3 miliarde de lei.

Sursa: profit.ro