În urmă cu câteva zile am făcut un scurt unboxing pentru Realme 9 4G și acum a sosit rândul pentru Realme 9 5G.

Unboxing și primele impresii pentru Realme 9 5G:

În pachet veți găsi pe lângă smartphone și husă de protecție din plastic transparent, agrafă pentru slotul combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD), ghid cu instrucțiuni de utilizare, cablu USB Type-C – USB și încărcător de 18W pentru bateria de 5000 mAh.

A sosit la review în configurația cu 4 GB RAM și 128 GB stocare. Poți lua până la 3 GB din spațiul de stocare spre a suplimenta RAM-ul din telefon.

În partea superioară se află un microfon, în lateral dreapta veți da de butonul de pornire ce antamează și cititorul de amprente, la bază găsiți difuzorul principal, portul USB Type-C, alt microfon și jack-ul de 3.5 mm. În lateral stânga au poziționat slotul combo și cele două taste pentru reglarea volumului, Up și Down bine definite.

Decupajul pentru camera frontală de 16 Megapixeli cu f/2.1 se află într-o bulină din colțul stâng. Are folie de protecție aplicată din fabrică. Camera spate are trei senzori, dar doar unul dintre ei consider că merită a fi menționat – wide de 50 Megapixeli cu f/1.8 și PDAF. Filmează doar la 1080pp cu 30 fps, cu ambele camere. Husa de protecție din pachet ajută spre a proteja senzorul principal încorporat de Realme 9 5G.

Ansamblul hardware este ceva mai bine pus la punct față de ce găsim pe Realme 9 4G (CPU și GPU, dar este cumva trădat de cantitatea redusă de memorie RAM). Aici veți da de Qualcomm Snapdragon 695 5G dezvoltat pe 6nm, 2 x Kryo 660 Gold la 2.2 GHz și 6 x Kryo 660 Silver la 1.7 GHz, 128 GB stocare de tip UFS 2.2 și doar 4 GB RAM supliniți de RAM virtual.

Prețurile recomandate pentru Realme 9 5G:

Realme 9 5G cu 4 GB RAM și 64 GB stocare – 1199 lei;

Realme 9 5G cu 4 GB RAM și 128 GB stocare – 1299 lei;

Mai multe detalii în review-ul ce va fi publicat pe Gadget.ro.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.