Smartphone

În prezent smartphone-ul cu cea mai rapidă viteză de încărcare a bateriei este tot un realme, mai exact modelul realme GT3. Acumulatorul de 4600 mAh prezent pe device poate fi încărcat de la 0 la 100% în sub 10 minute (în testele de laborator încărcarea s-a făcut în 9 minute şi 37 de secunde). realme susţine că bateria ajunge să se degradeze undeva la 20% abia după 1600 de cicluri de încărcare complete, adică după mai bine de 4 ani de încărcare zilnică.

Compania chineză pregăteşte ceva şi mai şi, aspect confirmat de Francis Wong, Head of Marketing la realme Global. Acesta a declarat că realme testează în această perioadă tehnologia de încărcare a bateriei la 300W, urmând ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să avem primul smartphone cu această tehnologie la bord.

Mai multe detalii nu cunoaştem în prezent, cert este că în 2023 şi Xiaomi a dezvăluit o tehnologie similară. Compania chineză chiar a făcut un scurt filmuleţ de prezentare, unul ce ne arată că un acumulator de 4100 mAh încărcat la 300W ajunge de la 0 la 100% în sub 5 minute (4 minute şi 55 de secunde mai exact).

A trecut mai bine de un an de la prezentarea acestei soluţii şi iată că ea nu este încă disponibilă comercial, semn că mai sunt multe lucruri de pus la punct cu tehnologia din spate.

Sursa: gizmochina.com