Smartphone

Brandul Realme a apărut prima oară în mai 2018, tot în acea lună find lansat şi primul smartphone: Realme 1. Iniţial Realme a fost gândit ca un brand secundar al Oppo, însă între timp a devenit un brand de sine stătător (oricum tot de Oppo aparţine, aşa că nu putem spune că este chiar independent).

Au trecut mai bine de cinci ani şi jumătate de la apariţia pe piaţă şi iată că Realme a depăşit o bornă importantă în scurta ei existenţă. Compania ne informează că a reuşit să vândă peste 200 de milioane de smartphone-uri în întreaga lume.

Performanţa este una extraordinară dacă ne gândim că în 2018 la nivel global existau peste 700 de branduri de telefoane inteligente, iar în prezent mai sunt pe piaţă puţin peste 250 (am prezentat situaţia într-un articol detaliat pe baza unei analize Counterpoint Research).

Deşi este clară susţinerea Oppo din toate punctele de vedere, Realme şi-a ales un drum al său, cel al device-urilor competitive la preţuri decente. În general Realme practică unele dintre cele mai mici preţuri din diferite categorii, însă în acestea primeşte de multe ori specificaţii peste medie.

Realme concurează în general în segmentele entry-level şi mid-range, unele aglomerate şi cu foarte multe alternative.

Sursa: gsmarena.com