realme Race Telefoane Mobile

Nici nu au apărut bine primele informații legate de cel mai nou și cel mai puternic procesor Qualcomm, că deja se anunță telefoane ce vor folosi acest chipset.

realme nu este unul dintre cei mai cunoscuți producători de telefoane mobile în țara noastră, desigur mă refer la cei ce nu frecventează des site-urile tech. Totuși, la nivel mondial, realme este pe locul 7 ca vânzări, date valabile pentru trimestrul III din 2020. Mai mult, în 2019, livrările globale de smartphone-uri realme au atins 25 de milioane de unități, cu o rată de creștere YoY de 808%.

În 2020, realme a fost unul dintre primii producători care a folosit platformele mobile Qualcomm Snapdragon 865 și 765G – realme X50 Pro 5G cu Snapdragon 865 și realme X50 5G cu Snapdragon
765G.

La Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2020, realme a anunțat că va fi unul dintre primii producători care vor integra Snapdragon 888, cea mai recentă platformă mobilă 5G Qualcomm. Noul flagship al realme va fi numit „Race” și va folosi chipset-ul Snapdragon 888. Denumirea „Race” dorește să arate că flagship-ul va fi rapid și va oferi performanță ridicată.

CEO-ul realme, Sky Li, a declarat în discursul său video de la Tech Summit 2020 că Qualcomm a fost întotdeauna unul dintre cei mai importanți parteneri ai realme și că producătorul chinez a început deja dezvoltarea „Race” în urmă cu câteva luni, așa că lansarea noului flagship nu se va mai lăsa foarte mult așteptată.

Nu am primit detalii despre când mai exact va fi lansarea propriu-zisă pentru realme Race, dar suntem pe aici până atunci.

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.