Peste tot se vorbeste despre criza economica ce a venit sau ce va sa vina. Toata lumea isi da cu parerea la situatia Romaniei. Unii spun ca o sa ne afecteze foarte mult, altii considera ca este o oportunitate pentru o tara ca a noastra. Imi plac foarte mult analisti nostri economici care apar la tv cu tot felul de prognosticuri si ne spun ei ca, sic, Eheee daca i-am fi ascultat mai devreme. Eu cred, cert, un singur lucru – Nimeni nu este capabil sa ne spuna cat, cum si in ce fel va fi aceasta criza. In SUA, o populatie de 300 de milioane locuitori, au deja 10 milioane de someri si asta insemana mult daca ne gandim ca SUA este una dintre cele mai mari piete de desfacere din lume.
     Pe de alta parte, or sa existe si parti pozitive – pretul petrolului o sa scada mult deja anul asta de la 140 de dolari/baril a ajuns la 40 – 50 de dolari/baril si in 2009 cand China va intra si ea in recesiune economica o sa ajunga, se estimeaza, la 25 de dolari / baril. Asa trebuie ca si baieti din Arabia Saudita si zona Golfului Persic sa simta ce inseamna sa fii lacom, pe termen lung. 
     Oricum, criza sau recesiunea economica va lovi in persoanele sarace – noi o sa fim aceea ce o sa ducem greul acestei perioade. Situatia cea mai grava pica in seama celor care au credite, in special ipotecare si pe sume foarte mari dar cine stie poate nu este dracul atat de negru pe cat se spune. Trebuie sa speram la mai bine.

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.