Exista asfel de scenarii? In care ai uitat sa iti faci un backup sau nu obisnuiesti sa faci asta, cand toate contactele tale importante sunt stocate doar pe iPhone iar acesta nu se mai deschide, cand datele conturilor tale si parolele sunt in “notes” si i-ai dat din greseala un restore, cand ai scapat telefonul in apa iar sute de poze sau filmulete pe care ti le doresti nu erau salvate pe calculator? Situatii critice de genul celor prezentate exista! Exista insa si solutii:

Toate iDevice-urile (iPhone, iPad si iPodTouch) folosesc tehnologia Flash deoarece acest cip-uri consuma putina energie, sunt silentioase, rezistente la socuri si de dimensiuni reduse. Poate fi insa si foarte usor compromise: erori hardware si software, erori umane (stergere/resoftare accidentala).

Solutia vine de la companiile de recuperare de date. DriveSavers este prima companie din US care a recuperat in urma cu cativa ani cu succes date de pe un iPhone si prima companie ce si-a introdus in portofoliu acest tip de serviciu. In Romania, partener si colaborator cu DriveSavers dar si cu alti lideri mondiali in domeniu este Python, companie cu peste 16 ani de experienta in domeniul IT, cu personal specializat in recuperarea de date, cu investitii  intr-un laborator profesional data recovery si in ultimele tehnologii existente, certificati ISO pentru acest tip de serviciu. Python recupereaza date de pe iPhone (chiar si iPhone 4), iPod Touch sau iPad dar si de pe hard disk-uri, SSD-uri sau alte medii de stocare.

Conditii si preturi puteti citi pe site-ul lor, ce vreau insa sa adaug: pentru serviciile de recuperare de date de pe iPhone/iPad/iPod Touch ofer in colaborare cu acestia cupoane de reduce 15% (Contact pe email pentru info)

De retinut: Situatiile si scenariile de sus pot fi de cele mai multe ori evitate cu un simplu backup. Ajuns totusi intr-o situatie critica, mai exista o sansa.