Smartphone

RED este o companie cunoscută pentru camerele sale video din categoria ultra high-end, dacă-mi permiteți o astfel de categorisire. De prin 2017 au punctat faptul că se pregătesc să lanseze și un smartphone, primul cu display holografic. 

Primele specificații pentru RED Hydrogen ONE:

  • display de 5.7 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 835, slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD);
  • USB type-C, difuzoare stereo + jack de 3.5 mm;
  • capacitatea de a filma 3D / holografic 4D prin cele două camere montate pe lateral;
  • baterie de 4500 mAh.

Preț la precomandă – 1195 dolari cu deschidere din aprilie. Livrare – vara lui 2018. Este un proiect ambițios și de aici aș spune că parcă și-au propus prea multe de la primul smartphone. Vorbim de o piață cu multe produse de-a dreptul excelente, supra-aglomerată și RED încearcă cum să joace diferit, să inoveze printr-un camera phone cum nu a mai fost până acum.

Teoretic, panelul holografic îl face capabil să afișeze conținut 2D, stereo 3D, realitate augmentată și virtuală fără a fi nevoie de un alt accesoriu dedicat.

De ce sunt sceptic?

  1. Primul smartphone – nu are cum să iasă excelent din prima;
  2. Display-ul holografic s-ar putea să fie un 3D actualizat, iar ecranele 3D nu au realizat cine știe ce vânzări în urmă cu 5 – 6 ani. Mă gândesc că tehnologia a evoluat, avem mai mulți pixeli pe ecran etc. Totuși, Apple, Samsung, ceilalți jucători nu au intrat în această horă, interesant de știut ce partenere a găsit RED pentru display-ul de pe Hydrogen One;
  3. Sistem modular ce-i extinde funcționalitatea (niciun smartphone cu accesorii de tip module nu a prins la public, nimeni nu vrea să cumpere un accesoriu atașabile ce la rândul său să reprezinte o grijă în plus. Ne-am obișnuit cu smartphone-ul ca atare, fără alte nebunii în jurul său);
  4. Preț ridicat.

Presupun că RED caută o nișă, așa cum și camerele pentru care sunt cunoscuți nu sunt pentru mass market.

Sursa: Liliputing.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.