Smartphone

În 2018 a existat pe piaţă un smartphone ce a relansat termenul de flagship killer: Xiaomi Pocophone F1. Telefonul a fost foarte bine primit şi chiar dacă la început a avut ceva compromisuri software, acestea au fost reglate pe parcurs prin diverse update-uri. Cu specificaţii premium şi preţ de aproximativ 300 de euro, Xiaomi Pocophone F1 a fost unul dintre cele mai apreciate device-uri de anul trecut.

Timpul a trecut şi chiar dacă toată lumea aştepta o nouă generaţie, Xiaomi nu a făcut această mişcare în 2019. Prin vară se zvonea chiar că producătorul chinez intenţionează să renunţe la brandul Pocohpone deoarece succesul său a tras în jos alte modele Xiaomi şi Redmi. În plus, telefoane tip flagship precum Xiaomi Mi 9 sau Mi 9T Pro au fost comercializate la preţuri foarte reduse, deci era aproape clar că Pocophone va fi tras pe linie moartă.

Şi totuşi sfârşitul de an vine cu o veste neaşteptată. Se pare că Xiaomi nu a renunţat încă la brandul Pocophone şi pregăteşte ceva pentru 2020. Alvin Tse, manager general Xiaomi Indonezia, a răspuns unor utilizatori pe reţelele de socialzare că vom auzi mai multe despre Pocophone în 2020.

Această afirmaţie ne dă încredere că anul viitor vom avea un Xiaomi Pocophone F2. Problema este că în acest moment mai mulţi producători au telefoane cu specificaţii premium la preţuri atrăgătoare şi îmi este tare greu să cred că succesul înregistrat de primul model va fi repetat.

Sursa: gsmarena.com