gAuto

Replica 1:1 Lamborghini Sián FKP 37 construită integral din piese LEGO va ajunge în România. Această maşină va fi expusă în perioada 26 – 30 noiembrie în Park Lake Shopping Center din Bucureşti şi în perioada 2 – 7 decembrie în Vivo! Mall din Cluj Napoca.

Construită după o muncă de peste 8660 de ore, replica este realizată din peste 400.000 de piese LEGO și cântărește 2.2 tone. 15 designeri, ingineri și constructori au lucrat cu peste 154 de tipuri de piese LEGO la această reproducere în detaliu a automobilului. De la exteriorul vopsit manual, printr-o tehnică revoluționară folosită pentru prima dată pe o replică în mărime naturală, chiar de către vopsitoria oficială a celor de la Automobili Lamborghini și până la farurile funcționale, redate în mod autentic. Și nu numai detaliile exterioare sunt spectaculoase. Habitaclul le oferă cunoscătorilor senzația că se află la volanul automobilului și nu într-o construcție LEGO. Detaliile de pe bord, dar și volanul construit până la ultimul detaliu transpun „șoferul” într-un adevărat Lamborghini Sián FKP 37.

„Seturile LEGO Technic reprezintă vârful inovației în materie de jucării pentru copii și adulți deopotrivă, încă din 1977. Designerii noștri adoră provocările și își testează constant creativitatea, pentru a depăși limitele imaginației și a le oferi fanilor șansa de a construi, din piese LEGO, autovehiculul preferat. În același spirit, Grupul LEGO a reușit să proiecteze, cu ajutorul echipelor extinse de ingineri și designeri, modele de mașini sport în mărime naturală, inclusiv acest Lamborghini Sián FKP 37’, care acum va putea fi admirat și în România”, a declarat Valery Kasimov, Country Manager Romania & Bulgaria pentru Grupul LEGO. „Replica acestui model excepțional a bifat numeroase premiere și reușite, de la primele cărămizi hexagonale concepute special pentru a reda exteriorul în detaliu, până la iluminarea liniilor de design, pentru a pune în evidență curbele vizionare și forma organică a mașinii.”

Și pentru fanii LEGO, această replică este disponibilă și la scară 1:8, sub forma unui set ce poate fi construit acasă.