Retelistica

Digi îşi pregăteşte intrarea pe piaţa de telecomunicaţii din Belgia, iar în cursul acestei săptămânii reprezentanţii companiei din această ţară au tăiat panglica pentru inaugurarea sediului central din Bruxelles.

Începând din vara acestui an, Digi va lansa în Belgia un pachet complet de servicii de telefonie şi date mobile, internet fix şi televiziune, toate îmbrăcate în strategia clasică bazată pe preţuri echitabile şi foarte competitive.

Digi devine al patrulea jucător de telecomunicaţii din Belgia, marele său avantaj în comparaţie cu ceilalţi competitori fiind acela că poate dezvolta o reţea performantă de la zero, una construită pe cele mai noi tehnologii 5G.

Digi a intrat pe piaţa din Belgia prin intermediul unui parteneriat cu Citymesh (parte a grupului Cegeka). În noua entitate creată Citymesh deţine 51% dintre acţiuni, iar Digi restul de 49%, iar activitatea va fi împărţită la fel de bine structurat: Citymesh se va ocupa de tot ce înseamnă B2B, în timp ce Digi va prelua piaţa de consum.

“În dezvoltarea ofertei noastre am pornit de la nevoile consumatorilor belgieni. Cercetările realizate de BIPT (Institutul Belgian pentru Servicii Poștale și de Telecomunicații) arată că tarifele pentru serviciile de telecomunicații sunt semnificativ mai mari decât în țările învecinate. DIGI deține expertiza tehnică necesară și Grupul a avut deja lansări de succes pe piețe noi. În virtutea acestei experiențe, suntem încrezători că putem extinde rețeaua noastră într-o manieră eficientă și rentabilă. Toate acestea ne vor permite să practicăm prețuri corecte și transparente. Serviciile de telecomunicații reprezintă un drept fundamental, iar misiunea noastră este să le facem accesibile și convenabile pentru toată lumea”, a declarat Jeroen Degadt, Director General DIGI Belgia.

DIGI Belgia se află în etapa de construcție și punere în funcțiune atât a rețelei de fibră optică, cu peste 60 de mii de case (HP – Homes Passed) deja acoperite în Bruxelles, cât și a rețelei mobile 4G și 5G, prognozată să atingă un număr de 4500 site-uri mobile în următorii ani. Expertiza avansată de design, inginerie, implementare și operare a tehnicienilor și specialiștilor DIGI Romania, în strânsă colaborare cu echipa DIGI Belgia, aduce o contribuție majoră la dezvoltarea infrastructurii din această țară.

Mult succes Digi !