Televizoare

Producătorul sud-coreean este un jucător foarte important din piaţa de televizoare, acesta fiind cunoscut ca având unele dintre cele mai bune televizoare cu tehnologie OLED.

LG este şi o companie care inovează în permanenţă, însă nu de fiecare dată ideile sale ajung să aibă şi succes comercial. Un astfel de exemplu este şi LG Signature OLED R, primul şi singurul televizor rulabil din lume. Device-ul a fost anunţat oficial în cadrul CES 2019, iar la acel moment era văzut ca o mini revoluţie în domeniu (în cadrul acelui eveniment a câştigat premiul de cel mai bun televizor).

Din păcate LG Signature OLED R s-a dovedit a fi un eşec comercial, producătorul sud-coreean anunţând că renunţă la producţia sa. Deşi a plecat de la o idee foarte bună, costurile de producţie uriaşe, cât şi preţul de vânzare la fel de mare (în varianta de 65 inci costa peste 100.000 de dolari), au fost decisive în a-l transforma în istorie.

Acum LG mizează pe o altă soluţie tehnologică nouă, televizorul cu ecran transparent. LG Signature OLED T a fost anunţat în cadrul CES 2024, însă şi în acest caz se anunţă un preţ foarte mare. Noul model combină un ecran OLED 4K transparent și tehnologia LG de transmisie video și audio fără fir, oferind utilizatorilor posibilități extinse de amenajare a spațiilor de locuit. Atunci când este oprit, ecranul este complet transparent. Televizorul cu ecran OLED transparent cu diagonala de 77 inch folosește procesorul α (Alpha) 11 AI, care promite noi capabilități de îmbunătățire a oricărui tip de conținut.

La fel de inovator ca LG Signature OLED R, sunt şanse ca LG Signature OLED T să aibă cam aceeaşi soartă şi la nivel de vânzări.

Sursa: chosun.com