Retelistica

Orange îşi măreşte în mod continuu acoperirea 5G şi iată că de săptămâna aceasta un nou oraş întră în rândul celor cu conectivitate 5G – Sibiu.

Conform informaţiilor furnizate de operatorul telecom, Sibiul devine al 20-lea oraş din România prins în reţeaua Orange 5G. Lista puţinelor oraşe 5G este formată din: Sibiu, Arad, Bacău, Brașov (inclusiv Poiana Brașov), București (acoperit 100% 5G), Craiova, Cluj-Napoca, Constanța (inclusiv stațiunea Mamaia), Iași, Timișoara, Bragadiru, Chitila, Măgurele, Otopeni, Ovidiu, Pantelimon, Popești-Leordeni și Predeal.

Clienții se pot bucura astfel, nu doar de un număr mai mare de orașe în care rețeaua Orange 5G este disponibilă, ci și de abonamente 5G adaptate nevoilor lor de comunicare. Aceștia pot alege abonamentul 5G care li se potrivește, ce beneficiază până pe 30.09.2022, de reduceri speciale exclusiv online. De exemplu, abonamentul Smart Plus 20, cu internet nelimitat 5G, este redus cu 50%, de la 20 euro la 10 euro/lună, în timp ce abonamentul Fun 12 cu 50GB internet, plus 50GB bonus și acces 5G este acum redus la 9.60 euro/lună.

Cu viteze maxime de descărcare de până la 1.2 Gbps şi viteze medii de 600 Mbps, rețeaua Orange 5G este capabilă să ofere utilizatorilor o experienţă similară celei oferite de internetul prin fibră optică, dar deschide și noi oportunități de dezvoltare în zona de inovație și cercetare.

Alături de extinderea rețelei 5G, Orange România a fost recent reconfirmată în urma analizei Ookla a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence drept cea mai bună rețea fixă și mobilă din România. Recunoașterea performanțelor se bazează pe măsurătorile realizate de către utilizatorii români ai aplicaţiei Speedtest, în Q1-Q2 2022 pentru operatorii telecom din România.