Cred că o să fac un fel de rubrică săptămânală în care o să vorbesc despre telefoane mobile care au avut un rol important în piaţă, creând un trend sau oferit funcţii care ulterior au devenit must have pe toate celelalte. Astăzi a sosit rândul unui smartphone lansat în 2007. 
Nokia E90 costa o căruţă de bani şi să îmi scuzaţi expresia nu tocmai ok pe un blog ce se doreşte a vorbi de zona tech mobile. Mai întâi să detaliem partea hardware:
– două ecrane din care unul intern de 4 inch cu rezoluţie 800×352 pixeli şi altul extern de 2 inch cu rezoluţie de 240×320 pixeli şi 16 milioane culori;
– procesor de 330 Mhz, 128 Mb pe post de memorie internă, accepta microSD-uri de până la 16 GB, rula sistem de operare Symbian v.9.2 S60;
– HSDPA cu transfer de date de până la 3.6 Mbps, Wi-Fi b/g, bluetooth 2.0, miniUSB, GPS;
– cameră foto principală de 3.15 Megapixeli cu led flash şi cameră secundară pentru videoapeluri cu rezoluţie QCIF;
– baterie de 1500 mAh, 210 grame şi 20 mm grosime. 
Era uriaş, dar combina aspectul unui telefon clasic cu unul business. În ce priveşte conectivitatea era cum s-ar spune “full”. Nu s-ar face de ruşine nici în prezent deşi dimensiunile generoase ar face să fie atrasă atenţia asupra ta când ai scoate un E90 ca să porţi o conversaţie. Aş zice că era similar unui minicomputer. Tastatura culisantă era pe placul celor care scriau mesaje sau mailuri în foc continuu. 
În prezent cel mai apropiat telefon de E90 este Nokia E7 – tastatură qwerty cu mod de rotire ca la N97 Mini, ecran AMOLED de 4 inch care la dimensiuni displayului este identic cu mai vechiul său bunic :), Symbian de generaţie nouă, etc. 
Dacă sunteţi în căutare unui astfel de model puteţi găsi pe okazii.ro un Nokia E90 la 599 lei şi cel puţin din imagini arată aproape impecabil. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.