Smartphone

Palm este un nume vechi din domeniul PDA-urilor și al smartphone-urilor / telefoanelor inteligente. Compania a intrat în portofoliul HP și nu au știut să gestioneze situația astfel încât să ajungă un jucător de seamă sau măcar să rămână prezenți pe piața telefoanelor mobile.

Palm Pre a fost bine primit în 2009 și a avut un oarecare succes comercial. Achiziția de către HP a fost făcută în 2010. Ce includea Palm Pre la nivel de specificații?

– display de 3.1 inch cu rezoluție 320×480 pixeli, 186 ppi, 16 milioane culori, tastatură qwerty fizică în mod portrait și retractabilă;

– procesor single core la 600 MHz, PowerVR SGX GPU, 256 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și fără slot pentru microSD;

– webOS;

– 3G cu viteze de download de până la 3.6 Mbps, Wi-Fi b/g, bluetooth 2.1, microUSB, jack de 3.5 mm;

– cameră de 3.15 Megapixeli cu fixed focus, LED flash, fără cameră frontală;

– baterie de 1150 mAh, 133 gr. și 16.9 mm grosime.

Nu am testat niciodată un smartphone Palm. Am avut un early-PDA de la compania americană prin 2002 – 2003. Totuși, citeam site-urile tech la momentul respectiv și review-urile erau, în mare parte, pozitive. Păcat că un nume important a dispărut subit din peisaj. Au mai fost lansate și Palm Pre Plus, Palm Pre 2.

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.