Diverse

Din categoria “au şi ei Doreii lor”, generalul american David Perkins a povestit în cadrul unui simpozion organizat în Alabama că un aliat al Statelor Unite ale Americii a doborât o dronă de 200 dolari cu o rachetă Patriot care costă aproximativ 3.4 milioane dolari. Pentru amuzamentul situaţiei, generalul a declarat că “drona de 200 dolari cumpărată de pe Amazon nu a avut nicio şansă în faţa rachetei Patriot”.

Prin acest exemplu generalul David Perkins a dorit să evidenţieze faptul că deşi misiunea a fost îndeplinită cu succes, din punct de vedere economic acţiunea a fost un dezastru. Acest mod de a rezolva diversele probleme nu este deloc sănătos pentru dezvoltarea armatelor.

Ca o scurtă analiză, racheta Patriot este folosită la nivel mondial de 12 state. Dintre aceste doar Israelul are un conflict deschis, deci Dorelul ar trebui să fie ori israelian, ori american, dar se arată cu degetul un aliat pentru a ieşi cu capul sus din penibilul situaţiei.

Povestea dronei şi a rachetei începe după minutul 14.

Sursa: bbc.com

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.