gAuto

Se pare că Programul Rabla Plus dedicat achiziţiei de maşini electrice nu a avut succes în rândul persoanelor fizice şi juridice în 2016, iar acest lucru se datorează şi preţurilor ridicate pe care le au aceste maşini. În România un astfel de autovehicul costă cel puţin 30.000 de euro, singura excepţie fiind Renault Zoe (review) care se poate achiziţiona de la 20.000 de euro, dar la care plătiţi lunar o chirie de închiriere a bateriilor care porneşte de la 79 euro.

În 2017 guvernul va încerca să încurajeze şi mai mult achiziţia de maşini electrice, iar prin vocea lui Daniel Constantin, Ministrul Mediului, a anunţat că va dubla prima oferită prin Programul Rabla Plus. Noul bonus va ajunge astfel la suma de 10.000 euro, iar bugetul alocat va fi suficient pentru achiziţia a 1000 de maşini electrice.

”Pentru Programul Rabla Plus anul trecut mi-aş fi dorit să fie mai multe maşini electrice vândute persoanelor fizice sau juridice. Din păcate, s-au vândut doar 40 şi ceva de maşini. Anul acesta vom avea o sumă care să echivaleze cu o mie de maşini care să se vândă la nivel naţional, iar prima pentru fiecare cetăţean care va dori să acceseze această măsură se va dubla de la 5.000 de euro la 10.000 de euro. În felul acesta cred că putem să facem un program mult mai atractiv”, a declarat Daniel Constantin.

Sursa: news.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.