Arhiva

Se pare că din ce în ce mai des se atentează la libertăţile noastre iar de o lună încoace, ultima găselniţă este libertatea internetului.

După ce SOPA si PIPA au făcut ravagii în SUA, apare ACTA – cea care va scandaliza Europa. Statele membre ale Uniunii Europene au semnat astăzi, 26 ianuarie 2012, Anti-Counterfeing Trade Agreement. Într-o ceremonie desfăşurată în Japonia, la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez, reprezentanţii UE au au aderat la acest Tratat internaţional împotriva încălcării drepturilor de autor, despre a cărui aplicare, spun specialiştii, ar putea detrona ca repercursiuni celebrele şi blamatele PIPA şi SOPA. 

Adjunctul ministerial japonez pe probleme de afaceri externe, Joe Nakano, a declarat că are încrederee în acest tratat care va duce la o colaborare internațională eficientă, atât între țările europene, cât și alte state care au aderat sau vor adera la ACTA, în ceea ce privește protejarea proprietății intelectuale și combaterea pirateriei. Este de menţionat faptul că la 1 octombrie 2011 ACTA a fost semnată şi de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Statele Unite. În total în momentul de faţă 35 de state ale lumii, încluzând cele 27 ale Uniunii Europene, şi implicit România, au luat deja parte la acest tratat.

Cei de la TOTB au cerut oficialilor din Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale o opinie oficială referitoare la semnarea ACTA însă doar mâne va ieşi la suprafaţă comunicatul oficial.

Textul final al tratatului ACTA îl puteţi citi aici. Îţi dă ţie ACTA, numa’ să mai postezi powerpoint-urile altora pe Facebook!

Sunt curios cum va suna comunicatul şi care vor fi motivaţiile care vor sta la baza semnării tratatului, deşi cam ştiu: aşa au făcut toţi, doar nu era să fim noi altfel (ca de obicei).

Voi ce părere aveţi despre această decizie?

Sursa: MOFA

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.