Arhiva

Se pare că nebunia din Corea de Nord creşte văzând cu ochii. Conform celor de la The Telegraph, cetăţenii Coreei de Nord au fost avertizaţi să nu folosească  telefonul mobil pe perioada celor 100 de zile de doliu naţional, altfel vor fi declaraţi criminali de război şi vor fi pedepsiţi conform legilor ţării.

După moartea conducătorului comunist Kim Jong-il din data de 17 decembrie 2011, criza alimentară din Corea de Nord s-a agravat şi nord coreeni sunt din ce în ce mai nemulţumiţi. Peste 23.000 de nord coreeni au trecut graniţa în mod ilegal în ţarile vecine. Pentru a spori măsurile de securitate, noul lider comunist, Kim Jung-un, a luat noi măsuri destul de drastice. Printre acestea, se află şi măsura ce interzice vorbitul la telefon în perioada rămasă din cele 100 de zile de doliu naţional. „Noroc” că doar 5% din populaţia Coreei de Nord deţin un telefon mobil, deci nu vor fi afectaţi prea mulţi nord coreeni de această măsură destul de ciudată.

Sursa: telegraph.co.uk, VIA gizmodo.com

Categorii: arhiva
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.