Diverse

Între România şi Ungaria există şi relaţii de colaborare, iar o dovadă în acest sens ar putea fi în viitor o cale ferată de mare viteză între Budapesta şi Cluj. Teodor Meleşcanu, Ministrul de Externe al României şi omologul său maghiar, Peter Szijjarto, au declarat că anul acesta se va realiza un studiu de fezabilitate al acestui proiect şi dacă totul va fi în regulă, în următorii ani vom putea asista la demararea lucrărilor pentru această linie de mare viteză.

Se pare că România are în plan să lege această cale ferată cu Bucureştiul, astfel am putea asista la o cursă directă Budapesta – Bucureşti. “Guvernul Ungariei a aprobat o finanţare în valoare de 1 miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru studiul de fezabilitate al acestui proiect. Guvernul Ungariei nu are nicio obiecţie faţă de planul României de a extinde calea ferată de mare viteză până la Bucureşti”, a declarat Peter Szijjarto.

Pentru Ungaria acest proiect al unui tren de mare viteză reprezintă o prioritate, în timp ce pentru România, ţara unde viteza media a transportului pe calea ferată este de 45 km/h, reprezintă o adevărată provocare. Personal sunt mai pesimist şi nu cred că voi prinde în viaţă un tren care să meargă cu peste 250 km/h în ţara noastră.

Sursa: mediafax.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.