gAuto

Bănuiesc că nu este o surpriză pentru nimeni să afle că România are cele mai periculoase şosele din Uniunea Europeană. Le vedem zi de zi, circulăm pe ele zi de zi şi parcă nu se schimbă nimic de la zi la zi.

Conform Asociaţiei Constructorilor de Automobile din Europa şi a statisticilor Uniunii Europene, în România mor anual pe şosele 95 de persoane la 1 milion de locuitori. Este cea mai mare rată a mortalităţii din Uniunea Europeană. Pe locul doi la mare distanţă se află Bulgaria cu 85 de decese la 1 milion de locuitori, iar locul trei este ocupat de Polonia cu 75 de decese la 1 milion de locuitori.

Media Uniunii Europene este de 48 de decese la 1 milion de locuitori, iar cele mai sigure ţări din acest punct de vedere sunt Suedia cu 22 de victime la 1 milion de locuitori şi Marea Britanie cu 28 de victime la 1 milion de locuitori.

De ce stăm atât de rău ?

  • lipsa autostrăzilor;
  • şosele aflate într-o stare sub limita decenţei;
  • nerespectarea regulilor de circulaţie de către şoferi (cele mai dese sunt cele legate de viteză şi prioritate).

Eu aş adăuga şi parcul auto vechi. Vezi pe stradă nişte “cazane” de te întrebi cum au luat acestea RAR-ul şi cum le lasă poliţia să circule în aşa hal.

Sursa: profit.ro

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.