Mă așteptam ca Franța să ocupe această poziție, dar uite că România este prima țară în care grupul Orange lansează serviciile comerciale bazate pe tehnologia 5G.

Am extras câteva informații din comunicat:

  • până la 1.2 Gbps în download, undeva în jur de 600 Mbps  – vitezele medii;
  • primele trei orașe cu acoperire în 5G: București, Cluj-Napoca și Iași;
  • Samsung GALAXY S10 5G adus în exclusivitate de către operatorul de telecomunicații autohton;
  • Number Share, eSIM și HD Voice Plus.

Orange este singurul operator de telecomunicații autohton ce participă la standardizarea 5G în patru proiecte europene de importanță majoră (pe partea de dezvoltare și reglementare).

Ar fi interesat de știut alături de cine au dezvoltat rețeaua 5G.

Declarație oficială:

Prin lansarea 5G de astăzi facem un pas important spre următoarea generație de rețele mobile și de servicii ale viitorului. Rețeaua comercială Orange 5G este rezultatul seriei de teste realizate alături de parteneri strategici, precum și al investițiilor constante realizate de Orange România în infrastructură. Astfel, oferim clienților noștri cea mai mare viteză 5G din România și, în exclusivitate, servicii de top – Number Share, eSIM şi HD Voice Plus, ce aduc o experiență de conectivitate completă.” a declarat Liudmila Climoc, Chief Executive Officer Orange România.

Categorii: retelistica
Tag-uri: 5Gorange

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.