Retelistica

Săptămâna aceasta a avut loc la Chişinău o întâlnire între Ministrul Economiei din România, Dănuţ Andruşca şi primul-ministru al Republicii Moldova, Pavel Filip. Cei doi oficiali au discutat despre mai multe proiecte de interconectare energetică a celor două state, iar pe ordinea de zi a apărut şi un proiect legat de renunţarea la tarifele de roaming dintre cele două state.

Se pare că există un interes major pentru implementarea cât mai rapidă a acestui demers, de aceea sunt şanse mari ca primii paşi în această direcţie să fie făcuţi chiar de anul acesta. În primă fază se vor aplica tarife de roaming reduse, urmând ca în etapa finală să se aplice tarifele existente pe teritoriul României, respectiv Republicii Moldova.

Republica Moldova are o infrastructură telecom destul de bună, astfel că implementarea acestui proiect nu pare a fi ceva imposibil.

Pe parcursul întâlnirii, oficialii celor două ţări s-au ţinut şi de glume, aceştia discutând despre construirea unei autostrăzi comune. Dar acesta este un alt subiect ce nu are legătură cu nişa site-ului nostru.

Sursa: evz.ro

Categorii: retelistica

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.