Hardware

Dacă în urmă cu o săptămână situaţia ZTE părea a fi una fără scăpare, gigantul chinez a început să primească veşti din ce în ce mai îmbucurătoare. După ce Donald Trump a anunţat că doreşte o rezolvare cât mai rapidă a situaţiei ZTE din Statele Unite ale Americii, iată că şi Samsung este deschis la negocieri cu compania chineză.

Producătorul sud-coreean a anunţat că din 2019 va produce procesoare Exynos dedicate partenerilor, astfel că orice OEM poate beneficia de acestea. Chiar dacă situaţia ZTE s-ar putea clarifica în următoarele zile, compania îşi doreşte să reducă dependenţa de hardware-ul american şi negociază cu Samsung pentru a-i putea utiliza procesoarele de anul viitor.

Dacă din punct de vedere hardware ZTE ar putea găsi alternative, la capitolul software situaţia este mai complicată. În acest moment compania nu are dreptul de a instala servicii Google Play pe telefoane cu Android, aspect esenţial în condiţiile în care ZTE nu are un magazin propriu cu aplicaţii.

Sursa: androidauthority.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.