Diverse

Cu războiul la uşă, ţara noastră încearcă să îşi modernizeze armata, una care în prezent este părăsită de din ce în ce mai mulţi angajaţi. Asta nu o spun eu, o spun cei de la Recorder în cel mai recent material despre Armata Română:

Revenind la subiect, Ministerul Apărării a solicitat în mod oficial acordul Parlamentului pentru a demara procedura de achiziţie a 32 de avioane de luptă de ultimă generaţie F-35. Valoarea contractului este estimată la peste 6.5 miliarde de dolari, iar în aceşti bani sunt incluse costurile de achiziţie ale avioanelor, necesarul logistic, pregătirea piloţilor şi a personalului tehnic şi chiar ceva muniţie.

Cele 32 de avioane fac parte din prima etapă a programului aprobat de CSAT, a doua etapă constând în achiziţia a altor 16 avioane F-35. La sfârşitul acestui program, România va avea trei escadrile formate dintr-un total de 48 de avioane de luptă de generaţia a cincea.

În prezent ţara noastră are în activitate doar o escadrilă de 17 avioane de luptă F-16, urmând ca alte 32 să ajungă în curând din Norvegia. Avioanele MiG-21 au fost retrase din activitate definitiv.

Sursa: defenseromania.ro, sursa foto