gAuto

Un nou proiect de lege ce are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 a fost aprobat în plenul Camerei Deputaţilor, iar acesta aduce o modificare importantă la Legea Circulaţiei.

Conform proiectului de lege, românii ce deţin un permis de categoria B vor putea conduce şi motociclete cu o cilindree maximă de 125 cm3 dacă au 24 de ani împliniţi, minim 3 ani de când au obţinut permisul de categoria B şi urmează 10 ore de pregătire practică.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, se arată în iniţiativa legislativă.

Cum Camera Deputaţilor este for decizional, această modificare este oficială şi va fi implementată curând.

Sursa: hotnews.ro, sursa foto