ROMARG este lider al serviciilor de găzduire web și înregistrare a domeniilor din România. Au trimis un comunicat legat de măsurile și investițiile făcute spre a contracara atacurile de tip DDOS și împotriva phising-ului (creștere de 500% pe DDOS și 200% pe phishing).

Am extras mai multe informații din comunicat:

🟦 investiție de 650.000 de euro în sistem de protecție avansată împotriva DDOS (Distributed Denial of Service). Este un algoritm AI ce analizează traficul de pe toate nivelurile de la Layer 3 la 7 și generează politici de filtrare a traficului și mitighează automat atacurile în proporție de 99.99% fără intervenția unui tehnician;

🟦 au fost blocate 20.148.674 emailuri de tip spam / phishing sau viruși prin soluțiile de securitate implementate de către companie în perioada 17 septembrie – 24 octombrie dintr-un total de 35.760.371 mailuri procesate pe servere.

Declarații oficiale:

În 2022 atacurile de tip DDOS asupra infrastructurii ROMARG au înregistrat creșteri istorice, de peste 500% față de perioada anterioară. În general, actorii din spatele acestor atacuri DDOS blochează funcționarea corectă a serviciilor online cu scopul de a genera pierderi financiare. Dacă în anii anteriori atacurile ajungeau rar la niveluri de 10 Gbps, în anul curent au înregistrat niveluri record, de peste 60 – 70 Gbps, cu până la 60 Mpps. Contracarăm prin măsuri imediate și soluții de protecție avansate aceste atacuri cibernetice în timp ce analizăm și măsuri preventive pe termen mai lung pentru a fi implementate în lunile următoare.”, a declarat Radu Tofan, Fondator ROMARG.

Asistăm de mai bine de 30 de zile la o campanie de phishing cu trimiteri zilnice de emailuri înșelătoare în special către deținătorii de domenii .ro, indiferent dacă sunt domenii aflate în administrarea ROMARG sau a altor furnizori de servicii. Precum susțin și partenerii noștri de la Directoratul Național de Securitate Cibernetică, securitatea cibernetică este o responsabilitate comună, iar vigilența clienților în minimizarea impactului campaniilor de phishing este de o importanță crucială. Cerem tuturor clienților de servicii web să fie prudenți, să citească emailurile pe care le primesc cu mare atenție, mai ales pe cele care cer acțiuni sub amenințarea suspendării, închiderii sau ștergerii unui serviciu și să raporteze aceste emailuri către furnizorii lor de servicii web. ” a completat fondatorul ROMARG.

Mai multe detalii puteți afla pe romarg.ro.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.