ROOT Allview X1 Xtreme cu Android 4.2.2 Software

Astăzi continuăm seria tutorialelor pentru terminalele Allview cu metoda de obținere a accesului ROOT pentru modelul X1 Xtreme. Chiar dacă acesta are o vechime de mai bine de un an, specificațiile îl fac un concurent încă capabil chiar și în 2015. În urmă cu aproape două luni Emil l-a inclus într-un top 5 al celor mai performante telefoane vândute sub branduri românești în primăvara lui 2015.

Chiar dacă specificațiile acestui model (chipset Qualcomm Snapdragon 800, procesor quad-core Krait 400 la 2.15 GHz, GPU Andreno 330, 3 GB memorie RAM, display FHD de 5.5 inch și cameră principală de 16 MP) par mai mult decât necesare pentru a rula majoritatea aplicațiilor grele disponibile pentru sistemul de operare mobil de la Google, ultima versiune de Android disponibilă pentru acesta, și anume 4.2.2 Jelly Bean, îl trage în jos foarte mult. Deși cei de la Allview au promis update la versiune 4.4 KitKat cu aproape 3 luni în urmă, acesta înca nu s-a materializat într-un OTA nici până astăzi, cu toate că hardwareul ar fi capabil să ruleze foarte bine inclusiv Android 5.x Lollipop.

De ce ai nevoie?

  • un telefon Allview X1 Xtreme cu USB Debugging (Depanare USB) activat în Settings -> Developer options (Setări -> Opțiuni dezvoltator). Dacă acest meniu nu este vizibil accesează Settings -> About phone (Setări -> Despre telefon) și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number (Numărul versiunii). Va trebui să activezi și Unknown sources (Surse necunoscute) în Settings -> Security (Setări -> Securitate).
  • un PC și un cablu de date, dacă nu dispui de o conexiune de date (wifi/data) pe telefon
  • răbdare

ATENȚIE! Acest proces poate duce la pierderea parțială sau integrală a garanției oferite de producător, lucru de care trebuie să ții cont înainte de a merge mai departe.

1. Mergi cu browserul telefonului la adresa irootapk.com și descarcă ultima versiune disponibilă (2.0.9 în momentul redactării acestui articol). Dacă nu dispui de o conexiune de date pe telefon, poți descărca același fișier APK pe calculator și după să-l transferi în memoria internă a telefonului folosind cablul de date.

ROOT Allview X1 Xtreme cu Android 4.2.2

2. Instalează fișierul APK descărcat la punctul 1 folosind scurtătura de la notificări sau folosind un manager de fișiere precum ES File Manager.

ROOT Allview X1 Xtreme cu Android 4.2.2

3. Deschide aplicația iRoot. Este posibil ca la prima rulare a aplicației să găsească un update pentru aceasta, pe care va trebui să-l accepți.

4. Aplicația va verifica statusul telefonului tău și îți va spune că acesta nu dispune de acces ROOT, iar pentru a-l obține va trebui să apeși butonul Root now. Așteaptă câteva secunde cât aplicația își face treaba iar la sfârșit îți va afișa rezultatul operațiunii, si anume Root successed pentru unul pozitiv.

ROOT Allview X1 Xtreme cu Android 4.2.2

După obținerea accesului ROOT vei găsi în lista de aplicații una nouă numită Kinguser. Aceasta este aplicația prin care vei administra accesul ROOT către diferite aplicații. Pentru a confirma funcționarea corectă a acestuia poți instala din Play Store o aplicație precum Root Checker.

5. Dacă totul a mers OK, poți dezinstala aplicația iRoot folosită pentru a obține accesul ROOT.

Pentru întrebări, nelămuriri și alte mesaje te rog să folosești secțiunea de comentarii.