Lansarea Samsung Galaxy Note 5 Telefoane Mobile

Deși în anii anteriori datele oficiale despre ultimul venit în familia Note apăreau chiar înainte sau în timpul târgului de tehnologie IFA Berlin, se pare că lansarea Samsung Galaxy Note 5 va veni mai devreme decât de obicei.

Acest zvon a prins contur mai ales după ce au apărut informații conform cărora Samsung se apropie de sfârșitul perioadei de dezvoltare pentru noul Note și nu ar mai exista motive să întârzie prea mult lansarea oficială. În plus, momentul anunțului ar devansa cu mult evenimentul dedicat dezvăluirii noului Apple iPhone 6s Plus, privit ca principal competitor.

Au apărut deja câteva dintre specificațiile hardware ce ar putea fi confirmate sau, de ce nu, infirmate odată cu lansarea Samsung Galaxy Note 5. Sunt deocamdată la nivel de zvon și trebuie tratate ca atare.

Display-ul noului Note se pare că va măsura 5.89 inci în diagonală pentru modelul normal și 5.78 inci la varianta Edge. Ambele vor avea o densitate a pixelilor ce va depăși 700 ppi, întrucât rezoluția ecranelor va fi una Ultra HD 4K – 3840 x 2160 pixeli. Singurul motiv spre a avea o astfel de densitate l-aș vedea pentru realitatea virtuală, unde ochelarii dedicați acestui fenomen au nevoie de un ppi cât mai ridicat.

Procesorul se pare că va fi din producția internă Samsung, fiind același Exynos de pe Galaxy S6. Acceleratorul grafic Mali-T760 va fi probabil înlocuit sau va beneficia de un upgrade, întrucât rezoluția uriașă a ecranului i-ar putea pune probleme.

Grosimea lui Note 5 va scădea cu 0.6 mm față de varianta actuală, oprindu-se la valoarea de 7.9 mm. Cum va reuși Samsung să încorporeze o baterie de (se pare) 4100 mAh în această carcasă subțire rămâne de văzut în iulie 2015, când ne dorim ca zvonurile să se confirme și să avem parte de lansarea Samsung Galaxy Note 5.

Imaginea de mai sus nu reprezintă varianta finală a noului Samsung Galaxy Note 5, ci este o randare neoficială.

Sursa : PhoneArena.com

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.